***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Каква информация е била изнасяна от спецслужбите? ПП поискаха изслушване на Сарафов в парламента


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 6 февруари   

 

„ Изненадан съм, че това, което чакаме да се каже през днешния ден на конференция, е изтекло към този момент в една медия. Това е настояща тематика за Русия. Въпросът е какво ще направи българското правораздаване “. 

Това съобщи журналистът Чавдар Стефанов в ефира на бТВ.

„ Използвали са масива, с който разполагат – достъп до данни, с цел да предават на един от изгонените съветски дипломати информация, която е сензитивна. Ако приказваме за провали в спецслужбите, през 90-те години на предишния век у нас нямаше сякаш съветско разузнаване, с изключение на хора, които са приключили там или демонстрират идейни усеща. Сега няма хрумвания, има финансови ползи ”, почерта той.

***

„ Миналата седмица в страната се случи следващото поръчково ликвидиране, свързвано в общественото пространство с съмнения освен за почистване на сметки в незаконния свят, само че и за премахване на неуместен очевидец, който би могъл да разкрие порочни и незаконни обстоятелства за корупция в правосъдната власт “.

***

***

Да бъде изслушан Николай Стайков от Антикорупционния фонд по случая с следствието на Мартин Божанов. Това предложи членът на съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС) Драгомир Кояджиков при започване на съвещанието на колегията.

***

Отстранен е шефът на дирекция " Вътрешна сигурност " в Министерство на вътрешните работи Георги Георгиев. Срещу него има формирано дисциплинарно произвеждане. Тя проверява служителите на реда, само че напоследък нямашe доста акции.

Георгиев е отхвърлен до привършване на инспекциите. Критики към службата насочи предходната седмица вътрешният министър Калин Стоянов.

„ Имам леки забележки към дирекция „ Вътрешна сигурност “. Не бива да реагираме единствено и само, когато има подаден сигнал от жител ", сподели министърът във връзка хванати с рушвет четирима пътни служители на реда.

***

Мазето на дома му било оборудвано с лампи, вентилатори, елементи и таймери. На тавана пък имало склад с към 3 кг суха тревна маса, която при направения полеви наркотест реагирала на канабис.

Това е второ сходно нарушение за 37-годишния мъж, които през 2018 година беше заловен да отглежда цяла ферма. Тогава в къщата криминалистите откриха към 80 кг марихуана.

***

„ Написала съм част от нещата, само че желая да съм доста съответна и пунктуална, с цел да не сгреша в цитатите си, защото съм следена от наказателни юристи. След първични потрес, когато видях адв. Марковски на един екран със фотография на детето ми, изгледах няколко пъти. Учудена съм от нещата, които сподели “, разяснява в предаването „ Тази заран “ Ани Стоянова, майка на Даяня.

***

Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) стартират безсрочни протестни дейности от през днешния ден.

***

***

Енгин Ергуван получи доживотна присъда за убийството на граничния служител на реда Петър Бъчваров. Това постанови съдът в Одрин. 

12 години за опита за ликвидиране на Рашко Рашков и 6 месеца за нанесените вреди по автомобила на Министерство на вътрешните работи.

Другият брат Мустафа получи условна присъда и ще бъде под правосъден надзор.

***

Германският министър на защитата Борис Писториус предизвестява германците да се приготвят за десетилетна борба с Русия и бързо да възстановят въоръжените сили на страната, ако Владимир Путин реши да не ограничи дейностите си единствено в Украйна, написа " Ню Йорк таймс ".

***

Руските управляващи упрекват Акунин, че се е „ противопоставил " на нахлуването в Украйна, съобщи Българска телеграфна агенция.

През 2014 година той направи изявление против анексирането на полуостров Крим. След това Акунин отпътува в заточение в Лондон, където живее и сега.

***

Престолонаследникът Принц Уилям ще поеме част от отговорностите на Крал Чарлз III, откакто монархът на Англия стартира своето лекуване от рак, заяви Би Би Си.

***

Навършва една година от опустошително земетресение в Турция и Сирия, което лиши живота на над 53 хиляди души, а 107 хиляди бяха ранени.

***

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР